Frisse pompoensoep met gember en sinaasappel

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2020 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl (olijf)olie
  • 1 zoete ui, gesniperd
  • 1 eetl komijnzaad
  • 1 kg pompoen, geschild, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon*, heet
  • 1 sinaasappel
  • 1 verse gember, 2 cm
  • 1 limoen, sap
  • zout en peper

Bereiden

1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui met de komijn in circa 5 minuten glazig. Voeg de pompoenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. 2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp een eetlepel van de schil. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap met de rasp en gember toe aan de soep. 3. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng verder op smaak met limoensap, zout en peper.

Materialen

*Je kunt ook kippenbouillon nemen, maar dan is de soep natuurlijk niet meer vegetarisch

Bronvermelding