Bruine bonensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2011 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • bruine bonen

Bereiden

1/2 pot bruine bonen (Spar) 6 dl. Runderbouillon 1 ui 1/4 rode paprika 1/4 groene paprika 1/5 knolselderij 1/4 prei 2 ontvelde tomaten peper en zou 4 sneden witbrood olie om in te bakken Snijd allereerst de paprika, ui en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in ringetjes en de ontvelde tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snijd het witbrood in reepjes en bak de reepjes krokant in wat olie. Breng nu de bouillon met de bruine bonen aan de kook, haal één lepel bonen uit het vocht en houd deze apart om later als garnering weer toe te voegen. Als de bonen, na ongeveer 10 minuten zachtjes te hebben gekookt, uit elkaar beginnen te vallen, het geheel door een zeef wrijven en weer aan de kook brengen. Nu de paprika, knolselderij, prei, bonen en ui toevoegen en nog even laten meekoken. Als laatste de tomaten toevoegen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de krokante broodreepjes en de bonen. peper en zout 4 sneden witbrood olie om in te bakken

Bronvermelding