Babi Ketjap

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 01-05-2010 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr hamlappen
  • 1 limoen (sap)
  • mespunt suiker
  • 2 eetl ketjap manis
  • 200 ml water
  • Voor de boemboe:
  • 6 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode lombok
  • 4 cm gember (jahe/djahé)
  • zout naar smaak
  • 1/2 theel peper

Bereiden

Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en wrijf deze in met de boemboe, de ketjap, de suiker en het limoensap. Laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg het vleesmengsel toe en stoof het vlees langzaam gaar. Eventueel wat water toevoegen.

Bronvermelding