Homemade Winter cookies

Gebak, Hapje, 6 personen, Anders.
Wachten: 75 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 200 gram bruine bastaardsuiker
  • 50 gram rietsuiker
  • 3 el pindakaas
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 gram bloem
  • 150 gram biologische havervlokker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram walnoten

Bereiden

Klop de boter met de riet- en bastardsuiker en de pindakaas romig. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de vanillesuiker. Zeef de bloem boven een andere kom en vermeng met de havervlokken, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Schep het mengsel door het beslag en tot slot de rozijnen, de gehakte chocolade en de walnoten. Kneed tot een egaal deeg en laat het in plasticfolie verpakt, 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven op 180 graden. Vorm van het deeg balletjes en leg ze op de bakplaat. Bak de cookies 15-17 min, ze moeten nog zacht zijn. Laat ze eerst 5 min. op de bakplaat afkoelen.

Bronvermelding