Kip cosima

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 22-12-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakte koriander, voor erbij
  • 2 1/2 el tarweboem
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 6 grote kippendijen, in hapklare stukken
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g zoete aardappel, in stukjes van 2 cm
  • 5 dl warme kippenbouillon
  • 2 blikken kikkererwten

Bereiden

Meet de bloem, specerijen en het zout af en doe ze in een diepvrieszak. Doe de kip erbij en schud de zak heen en weer om de kip met de gekruide bloem te bedekken. Verhit de olie in een wijde braadpan met deksel en fruit de ui daarin zacht, zonder dat hij verkleurt. Doe de kip en de hele inhoud van de zak in de pan, roer alles een minuutje door en voeg dan de geschilde stukjes zoete aardappel toe. Roer dan nogmaals alles door. Schenk de warme bouillon erbij. Breng het mengsel aan de kook en doe de uitgelekte kikkererwten erbij. Roer alles nog een keer goed door, leg het deksel op de pan en laat 25 tot 35 minuten sudderen. Controleer of de kip en de aardappels gaar zijn en serveer met de gehakte koriander.

Bronvermelding