Spitskoolcurry met cashewnoten

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-07-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 grote spitskool
  • 3 eetl olie
  • 2 rode uien, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 volle eetl. kerriepoeder
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • 1 theel gemalen komijn
  • 2 eetl verse koriander, fijngehakt

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Snijd de spitskool in vier punten. Snijd 1 punt nog een keer middendoor en houd een van deze stukken achter voor een salade. Snijd de rest van de spitskool in repen van 1 cm dik. Verwarm de olie in een wok en roerbak de parten ui en de plakjes knoflook 1-2 min. op zacht vuur. Voeg hand voor hand de spitskoolrepen toe en laat ze al omscheppend slinken. Strooi het kerriepoeder erover en schep de tomaat erdoor. Bak alles nog 1-2 min. Voeg wat zout en de kokosmelk toe en smoor alles in nog 3-4 min. zachtjes gaar. Schep in een droge koekenpan de cashewnoten en de komijn door elkaar en rooster de noten tot ze lekker gaan ruiken. Schep de rijst in diepe borden en schep de spitskoolcurry erop. Verdeel de cashewnoten en koriander erover.

Bronvermelding