Aardappelovenschotel met mosterdroom

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 1 bosuitje
  • 1 dl kookroom
  • 1 dl (groente)bouillon
  • 1,5 el mosterd
  • 0,5 tl tijm
  • zout

Bereiden

• Schil de aardappelen en kook ze net gaar. • Warm de oven voor op 200° C. • Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen. • Snijd de aardappelen in plakken en schik ze met de uienringetjes in een ovenvaste schaal. • Strooi er wat zout en de tijm over. • Meng de room met de bouillon en de mosterd en schenk dit over de aardappelen. • Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten heet worden en bruinkleuren.

Materialen

oven, ovenschaal

Bronvermelding