Italiaanse kippendijen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-10-2015 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 kippendijen (met of zonder bot)
  • 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje verse of 2 eetl. gedroogde Italiaanse
  • kruiden (oregano, tijm, rozemarijn)
  • scheutje witte wijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de kruiden fijn en meng ze met de uitgeperste knoflooktenen, een flinke scheut witte wijn (ca. 150 ml) en een beetje olijfolie. Hussel de kippendijen door de marinade en leg ze naast elkaar (eventueel met de velkant omhoog) in een ovenschaal. Snijd de citroen in schijven en leg ze op de kippendijen. Breng op smaak met peper en zout en schuif de Italiaanse kippendijen zo'n 25 min. in de oven. Verdeel over 4 borden en prik met een vork het sap van de citroen als extraatje over de kip heen.

Bronvermelding