Aardappel-zalm salade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 27-08-2006 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr gerookte zalm
  • 500 gr aardappelen
  • 1 rode ui
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 takjes dille
  • 5 zoetzure augurken
  • 3 el halvanaise
  • 3 el zure room
  • citroensap
  • zout, versgemalen peper

Bereiden

• Schil de aardappelen en snij ze in parten. Kook ze in ca. 15 minuten gaar. Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken. • Pel en snipper de ui zeer fijn. Was en hak de kruiden fijn. Snij de augurken in blokjes. • Roer de halvanaise door de zure room en meng deze saus met de aardappels, ui, kruiden en de augurk. • Snij de zalm in stukken en schep ze door de aardappelsalade. Breng verder op smaak met peper, zout en citroen. * Lekker met een stuk warm stokbrood. * Tip: Geef er ook nog een paar hardgekookte eieren bij. * Ook lekker als lunchgerecht.

Materialen

pan, vergiet

Bronvermelding