Bourgondische kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram magere spekreepjes
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • wat kipkruiden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2-4 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 eetl bloem
  • 300 ml rode wijn
  • 2 theel gedroogde Provencaalse kruiden
  • 3 eetl olijven
  • peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan zonder olie of boter. Kruid de kip met een beetje kipkruiden en voeg de kip na 1 minuut toe aan het spek. Bak het mooi bruin. Bak de ui en de knoflook mee. Schep de tomatenpuree en de bloem erbij en laat even goed meebakken. Schenk de wijn in de pan. Voeg de kruiden en de fijn gesneden olijven en peper naar smaak toe. Doe het geheel over in een ovenbestendige schaal met een deksel en stoof de kip zo'n 30 min. in de oven. Lekker met frietjes of rijst en een salade.

Bronvermelding