Gebraden kippendijen met zoetzure uien

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 17-11-2016 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijen zonder bot
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel grof zeezout
  • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
  • 1 zoete ui, gesnipperd
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetl honing
  • 2 eetl boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Dep de kip droog met keukenpapier en meng met de knoflook, het zout en de peper. Doe de ui met de wijn, het laurierblad, kaneelstokje en een snuf zout in een pan en breng het aan de kook. Laat 15-20 min. inkoken tot de meeste vloeistof is verdwenen. Roer de honing en de boter erdoor. Lepel het mengsel over de kip en zorg dat alles goed bedekt is. Doe de kippendijen, de uienmix en alle sappen op een met folie of bakpapier beklede bakplaat. Bak 25 min. tot de kip doorbakken is en de uien boterzacht gekarameliseerd zijn. Lekker met gebakken aardappeltjes, frietjes en lente salade.

Bronvermelding