Spinaziestamppot met gerookte kip, zongedroogde tomaatjes en brie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-02-2015 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 bosuitjes, in kleine ringetjes
  • 8-16 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
  • 450 g verse spinazie, zonder harde steeltjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 200 g gerookte kipfilet, in reepjes
  • 100 ml creme fraiche
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g brie, in dunne reepjes

Bereiden

Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water, met daarin de bouillontablet in ca. 20-25 minuten gaar.Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Was en droog de spinazie. Verhit 2 eetlepels olie uit de pot met de zongedroogde tomaatjes in een koekenpan en bak hierin de bosuitjes, de gehakte knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes ca. 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat de groenten op hoog vuur al omscheppend slinken. Neem zodra de spinazie geslonken is de pan van het vuur. Verwarm de grill van de oven voor op de middelste stand. Bak in een koekenpan de spekreepjes krokant. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper. Voeg nu de crème fraîche, de spinazie, de kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de stamppot over in een ovenschaal. Beleg de stamppot met dungesneden reepjes brie. Schuif de ovenschaal in de oven onder de grill en laat de brie ietsje smelten. Garneer de stamppot als laatste met de achtergehouden pijnboompitjes.

Bronvermelding