AMUSE: Garnalen in knoflook aan een spiesje

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-02-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g cocktailgarnalen
  • 60 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • schil van 0,5 citroen, geraspt
  • 1 el citroensap
  • vers gemalen peper

Bereiden

1 Leg de garnalen in een vuurvast schaaltje. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflookplakjes zachtjes goudbruin. 2 Haal de pan van het vuur en schenk de olie over de garnalen. Roer er de peterselie, de citroenrasp en het citroensap door. Breng op smaak met de peper en laat 15 minuten marineren. 3 Neem 4 houtenspiesjes er rijg aan elk spiesje 2 of 3 garnalen. Serveer ze in glaasjes.

Bronvermelding