Chocolademuffins

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 18 minuten,

Laatst aangepast: 17-01-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade
  • 300 gr bloem
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 150 gr kristalsuiker
  • 80 gr cacaopoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 eieren
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 250 ml karnemelk

Bereiden

300 gram bloem 100 gram bruine basterdsuiker 150 gram kristalsuiker 80 gram cacaopoeder 1/4 theelepel zout Theelepel kaneel 1 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel baking soda 2 eieren 100 gram ongezouten roomboter 250 milliliter karnemelk 150 gram pure chocolade, in stukjes Bereiding: - Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet alvast een muffinbakvorm met losse muffinvormpjes erin klaar. Zo kunnen de vormpjes niet uitzakken tijdens het bakken. - Zet alle ingredienten in de juiste hoeveelheid klaar op kamertemperatuur - Hak de chocolade in kleine stukjes - Neem twee beslagkommen. In de ene kom meng je de bloem, het cacaopoeder, zout, kaneel, bakpoeder en baking soda. - In de andere kom mix je de suiker, boter, karnemelk en de eieren. - Voeg nu het droge mengsel aan het natte mengsel toe en roer dit met een spatel door elkaar tot het opgenomen is (niet langer, want dan overwerk je het beslag!). - Wanneer alles gemengd is, meng je 3/4 van de stukjes chocolade door het beslag. - Vul nu de muffinvormpjes gelijkwaardig met het beslag (ongeveer 2/3 vol per cupje) - Sprinkel de overige stukjes chocolade over de bovenkantjes. - Bak ongeveer 18 minuten. Een satéprikker moet er droog uitkomen. - Laat hierna afkoelen op een rooster en bewaar in een trommel of in vershoudfolie (niet in de koelkast dan worden ze droog!).

Materialen

Muffinbakvorm, muffinvormpjes (of cupcakepapiertjes) 2 beslagkommen spatel

Bronvermelding