5 X Kruidenboters In Bijzondere Smaken

Anders, Hapje, 1 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-12-2014 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • KNOFLOOKBOTER
  • 150 g boter
  • 5 el gesneden peterselie
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • TUINKRUIDENBOTER
  • 150 g boter
  • 1 el bieslook
  • 1 el kervel
  • 1 el basilicum
  • 1 el peterselie
  • 1 teen knoflook
  • scheutje citroensap
  • KORIANDERBOTER
  • 150 g boter
  • 4 el fijngesneden koriander
  • 1 el fijngesneden rode peper
  • 2 el limoensap
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • BRUSCHETTABOTER
  • 150 g boter
  • 1 el fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • 1 el fijngesneden oregano
  • 1 el fijngesneden basilicum
  • 1 teen knoflook
  • SINAASAPPELBOTER
  • 159 g boter
  • 2 el sinaasappelsap
  • rasp van 1 sinaasappel
  • kardemom
  • nootmuskaat

Bereiden

BASISRECEPT: Mix de boter zacht en luchtig met een mixer. Voeg de overige ingrediënten aan de boter toe en mix het nogmaals goed door. Breng het op smaak met wat peper en zout. Schep de boter in plasticfolie en rol het op als een worstje. Leg de boter voor 1 uur in de vriezer zodat het goed hard wordt en je makkelijk plakjes kan snijden. Bewaar de boter in de koelkast. KNOFLOOKBOTER: Deze boter zowel bij vlees of visgerechten en is ook heerlijk op een stukje brood. TUINKRUIDENBOTER: Past erg goed bij visgerechten en geroosterde groenten. KORIANDERBOTER: Kan heel goed bij Aziatische gerechten! Ook lekker om groenten in te bakken. BRUSCHETTABOTER: Deze boter is lekker op een stukje brood maar kan ook goed bij vleesgerechten en gerechten uit de Spaanse keuken. SINAASAPPELBOTER: Lekker bij wafels en pannenkoeken, maar kan ook heel goed bij fruit en vis.

Bronvermelding