AMUSE: Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-02-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 1 grapefruit
  • olijfolie
  • 3 el ketjap
  • 10 stuks cashewnoten
  • 1 gerookt zalmhaasje

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven. Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje ervan af en knijp vervolgens de sjalotten leeg. De zachte inhoud komt eruit. Hak dit fijn. Pers het sap van de grapefruit. Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe. Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook totdat er een stroperige saus is. Lat de saus afkoelen in de koelkast. Hak de cashewnoten heel fijn (kan ook in een keukenmachine). Snij de zalm in acht gelijke stukjes. Druppel met een lepeltje de saus boven de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijngehakte noten.

Bronvermelding