AMUSE: Black Tiger garnalen met avocadocreme en tomatensalsa

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-02-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Black Tiger garnalen
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 0,5 el citroensap
  • 1 el mayonaise
  • 3 el verse peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiden

Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes. Snij de knoflook en het witte gedeelte van de bosui in dunne plakjes. Verwijder de pit en schil van de avocado en snij de avocado in kleine blokjes. Meng de avocado met het citroensap, maak op smaak met zout en peper en meng de mayonaise. Verwijder de kop van de garnaal en leg met de rug naar beneden op een snijplank. Drug met de duim vanaf de kopse kant in de onderkant van de garnaal. Duw de schaal van de garnaal en verwijder deze. Snij de garnaal in de lengte in de rug in en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnaal schoon. Verhit olie in een hapjespan op laag vuur en voeg als eerste de bosui en knoflook toe. Voeg na 3 minuten de garnalen toe en na 1 minuut de tomatenblokjes. Zet dan direct het vuur hoog. Schep dit nog 1 minuut om en haal dan direct de pan van het vuur. Verdeel de tomatensalsa over kleine kommetjes en leg de garnalen hier bovenop. Verdeel daaroverheen de avocadomayonaise. SNij een paar takjes peterselie fijn en gebruik dit als garnering.

Bronvermelding