Aardappelbakjes gevuld met groenten

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-08-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr geschilde kruimige aardappelen
  • 300 gr gemengde groenten** (zie bij materialen)
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eierdooiers
  • 3 el slagroom
  • 1 el geraspte kaas
  • 20 gr boter + boter voor invetten
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout

Bereiden

Ook geschikt als lunchgerecht. Bereidingswijze: - Warm de oven voor op 200 graden. - Kook de aardappelen in ca. 20 minuten in water met wat zout gaar. - Giet ze af en wrijf ze door een pureerzeef. - Laat het kruim even uitdampen en klop er de losgeklopte eierdooier, de boter en de geraspte kaas door. - Vet de taartvormpjes in met boter. - Druk het aardappeldeeg in de taartvormpjes. - Bestrijk het met het losgeklopt ei en bak de bakjes ca. 15 à 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. - Maak de gemengde groenten schoon en snij deze in kleine stukjes. - Verhit de olijfolie in een koekenpan. - Roerbak hierin de groenten in ca. 8 minuten beetgaar. - Roer er de slagroom erdoor. - Laat dit even binden. - Breng de groenten op smaak met peper en zout en schep het in de aardappelbakjes.

Materialen

4 taartvormpjes Ø 8 cm ** gemengde groenten (o.a. maïs, paprika, wortelen, sperziebonen)

Bronvermelding