Amarettiparfait

Anders, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 240 minuten,

Laatst aangepast: 18-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 dl Amaretto
  • 7 dl Slagroom
  • 175 gram Cantuccini koekjes
  • 8 Eierdooiers
  • 150 gram Suiker

Bereiden

Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Maal de cantuccini kort in keukenmachine of maak fijn met een deegroller tot een grof mengsel. Klop de eierdooiers met de suiker romig. Klop het eiermengsel samen met de amaretto au bain marie tot het mengsel net begint te binden. Neem de pan van het vuur en schenk het mengsel in een koude kom en blijf regelmatig kloppen tot het mengsel goed is afgekoeld. Roer de slagroom en 125 gr. cantuccinikoekjes erdoor en schep het mengsel in de cakevorm. Zet de vorm in de vriezer en laat het minimaal 4 uur bevriezen. Neem de parfait uit de vriezer en dompel de vorm tot de rand kort in heet water. Stort de parfait op een bord/schaal en verdeel de rest van de verkruimelde koekjes op de bovenkant. Snij de parfait in mooie plakken en verdeel deze over de borden. Ideaal als je eters met bijv. kerst krijgt. Je kunt deze parfait wel 1-2 weken van tevoren maken.

Materialen

Keukenmachine of deegroller, cakevorm

Bronvermelding