Coquilles met venkel, dragon en coquillekruim

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 06-10-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 1 stronk venkel
  • 1,5 dl witte wijn
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 el dragonblaadjes
  • 1 st citroen (voor sap)
  • 8-12 st coquilles st. Jacques
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiden

Voorbereiding: Hak de knoflook fijn. Snijd de venkelstronk in zeer dunne reepjes. Bereiding: Fruit de knoflook en de venkel ongeveer 5 minuten in wat olie. Schenk de witte wijn erbij en laat grotendeels inkoken. Voeg de crème fraîche en 2 eetlepels gehakte dragon toe en warm nog even door. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroen en houd warm tot gebruik. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan (geen tefal) tot zeer heet en bak daarin de coquilles aan beide kanten, zonder enige toevoeging. Reken ongeveer 1:30min per kant en blijf erbij staan kijken hoe het vocht verdampt. Haal de coquilles uit de pan, draai het vuur uit en laat het vocht verder indrogen. Schraap tenslotte met een spatel het ingedroogde laagje uit de pan en verpulver tot kruim. Verdeel het venkelsausje over warme diepe borden en leg daarop de coquilles. Garneer met coquillekruim en wat resterende dragonblaadjes

Bronvermelding