Krieltjessalade met zalm en rucola

Salades, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram voorgekookte krieltjes
  • 4 stuks eieren
  • 2 stuks augurken
  • 200 gram gerookte zalm
  • 75 gram rucola
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. mayonaise
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 theel. mosterd
  • zout
  • peper

Bereiden

Kook de eieren hard. Kook de krieltjes met zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Hak de augurken fijn. Verdeel de zalm in reepjes. Snijd de rucola iets kleiner. Meng de mayonaise, de creme fraiche, het citroensap en de mosterd door elkaar, voeg peper en eventueel zout toe. Voeg alles bij elkaar in een schaal en schep de dressing erdoor heen. Bestrooi met kappertjes.

Bronvermelding