Broccolisoep met geitenkaas

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 18-03-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram broccoli
  • 2 Aardappels
  • 1 UI
  • 1 teen Knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon (500 ml)

Bereiden

Schil de aardappels in blokjes. Pen en snipper de ui.Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de aardappelblokjes, ui en knoflook zachtjes, al roerend enkele minuten op laag vuur. Giet bouillon erbij en voeg de broccoliroosjes toe. Breng de soep aan de kook, deksel op pan, in 7 min. gaarkoken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer met verbrokkelde geitenkaas, verse peper en (eventueel) stukjes gerookte kip.

Materialen

Staafmixer

Bronvermelding