Menu
'(AANBEVOLEN) Lasagne met broccoli, champignons en mosterd-kaassaus
Ingrediënten
- broccoli
Bereiden
1 kruidenbouillontablet
500 g broccoli
1 ui
75 g boter
1 teen knoflook
50 g bloem
2 bakjes champignons
2 tl tijm
1 blikje tomatenpuree
5 el hot ketchup
zout
peper
4 el Zaanse mosterd
1 beker creme fraiche
150 g geraspte oude kaas
10 vellen voorgekookte lasagne
BEREIDINGSWIJZE
In een pan een halve liter water met de bouillontablet aan de kook brengen. Broccoli schoonmaken en in roosjes snijden. De stelen in kleine stukjes snijden. De roosjes en stelen 3 minuten koken. De ui pellen en snipperen. De broccoli uit de bouillon scheppen en met koud water afspoelen. Bouillon van het vuur nemen en iets laten afkoelen. In een braadpan 50 g boter verhitten. Ui 3 minuten bakken en de knoflook erboven uitpersen. Op een laag vuur de bloem erdoor roeren en dan scheutje voor scheutje de bouillon erdoor roeren. De saus 20 minuten op een zacht vuur in laten koken. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De rest van de boter verhitten en de champignons in 5 minuten bakken. Van het vuur nemen en de tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Door de saus de mosterd, creme fraiche en de helft van de kaas roeren. De helft van de saus in een kom doen en de broccoli erdoor mengen. Een ovenschaal invetten en 1/3 van de broccoli over de bodem verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Hierover 1/3 van het championmengsel verdelen. bestrooien met 1/3 van de kaas en weer afdekken met de lasagnevellen. Dit herhalen tot alles op is. De bovenkant moet lasagnevellen zijn. De achtergehouden mosterdsaus over de bovenkant verdelen. Het geheel in een op 200 graden voorverwarmde oven zetten en in 45 minuten goudbruin laten worden.