Menu
Bloemkool frituren kan ook, van Els
Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 29-11-2017 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- roosjes van 1 bloemkool
- peper en zout
- 1 ei, losgeklopt met 2 eetl melk
- paneermeel
- plantaardige frituurolie
Bereiden
Bloemkoolroosjes niet te gaar koken. Uit laten lekken en roosjes afdrogen. Haal de bloemkoolroosjes eerst door het ei en dan door de paneermeel.
Frituur ze vijf minuten in de olie van 170° en zorg dat ze aan alle kanten goudbruin worden. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
De gefrituurde bloemkool met peper en zout serveren.
-
Je kunt door het paneermeel 1 tl gemalen komijn, gemalen koriander, kerriepoeder of chilipoeder mengen.
-
Je kunt ze ook serveren met een pindakaassausje.
-
Je kunt ook een beslag maken door bloem te vermengen met kerriepoeder, los geroerd ei, melk en een snufje zout of wat andere kruiden. Voeg wat water toe tot het beslag net iets dunner is dan dat voor pannenkoeken.
Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur ze in de hete olie.
-
Je kunt de gefrituurde groente als voor- of als bijgerecht serveren.
Bronvermelding
Els