Franse aardbeientaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 06-08-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 250 gram bloem
  • 250 gram koude boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 snufje zout
  • 200 gram amandelspijs
  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels frambozengelei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvorm in en bestoof lichtjes met bloem. Snijd 150 gram boter in acht stukjes en doe met 250 gr bloem, 100 gr witte basterdsuiker, vanillesuiker, 1 ei en een snufje zout in een keukenapparaat (geen blender!). Meng kort tot een compact deeg. Druk het deeg meteen (zonder uitrollen) in de taartvorm zodat er een randje ontstaat. Draai de amandelspijs met 2 eieren, 1 eetlepel bloem, 100 gr boter in de keukenmachine tot een creme. Verdeel hem over de taartbodem. Zet de taart in de oven en bak hem gaar in 30 minuten. Ga nog even door als je denkt dat de rand bruin genoeg is, want het licht in de oven is geel en geeft geen reeel beeld. Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien (wassen hoeft niet). Halveer de vruchten in de lengte en verdeel ze over de taart, stijf tegen elkaar. Hoe meer fruit erop past, hoe lekkerder. Verwarm de frambozengelei met 3 eetlepels water tot het vloeibaar wordt en lepel dat over de vruchten. Laat een poosje opstijven.Wie geen gelei wil, bestuift de taart vlak voor het serveren rijkelijk met poedersuiker.

Materialen

Taartvorm van 24 of 26 cm doorsnee

Bronvermelding