Pasta met courgettesaus en Italiaanse kruiden

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 15-05-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 Ml Kruiden/groente of kipbouillon
  • 300 Gr Penne
  • Olijfolie
  • 1 Ui,fijngesneden
  • 2 Tenen Knoflook,geperst
  • 2 Courgettes, in blokjes
  • 1 Eetl Italiaanse kruiden
  • 150 Gr Zuivelspread of mascarpone of creme fraîche
  • Parmezaanse kaas,geraspt

Bereiden

Kook de pasta vlgs aanwijzing op het pak. Bewaar een paar eetlepels kookvocht. Fruit de ui en knoflook in de sauspan,voeg de courgettes en de Italiaans kruide toe en bak 2 min. Voeg 150 ml bouillon toe en laat 7 min zachtjes stoven,met de deksel op de pan. Voeg de laatste minuut de zuivelspread/roomkaas toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus, evt wat kookvocht erbij als dé saus nog te dik is. Evt nog wat peper toevoegen. Schep de pasta door de saus en strooi de parmezaanse kaas erover. Eet smakelijk !😋 lekker met zalm en tomaatjes uit de oven.

Materialen

Staafmixer Soep of sauspan

Bronvermelding