Oma's kleine gehaktballetjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-01-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr gehakt, half-om-half
  • 1 theel nootmuskaat
  • 0,5 theel gemberpoeder (djahe)
  • 2 eetl ketchup
  • 1 ei
  • 4 (volkoren) beschuiten
  • 3 eetl boter
  • peper, zout
  • 100 ml water of bouillon

Bereiden

Kneed het gehakt met de nootmuskaat, gember, ketchup en ei door elkaar. Verkruimel de beschuiten erboven en voeg zout en peper toe. Draai er 12 kleine balletjes van. Verhit 2 eetlepels boter of margarine in een kleine braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 10-15 minuten zachtjes bakken. Keer regelmatig. Haal de gehaktballen uit de pan, verhit de pan en blus het braadvocht af met 100 ml water of bouillon voor een lekkere jus.

Bronvermelding