Oma's kerriemacaroni

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 26-03-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl vloeibaar bakproduct
  • 500 gr gehakt of hamreepjes
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1,5 eetl kerriepoeder
  • 4 uien grof gesnipperd
  • 400 gr elleboogjes macaroni
  • 1 komkommer in plakjes
  • 2 eetl mayonaise
  • 1 eetl azijn of citrioensap
  • enkel druppels balsamicoazijn
  • 1 eetl gembersiroop of honing

Bereiden

Verhit het bakproduct in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kerrie toe. Schuif het gehaktmengsel naar één kant, voeg de uien toe en bak ze even mee tot ze glazig zijn. Kook intussen de macaroni met zout beetgaar. Maak een komkommersalade met een dressing van mayonaise, azijn, balsamicoazijn, gembersiroop en versgemalen peper. Schep de gekookte macaroni door het gehaktmengsel en serveer met de komkommersalade. Tips: Vervang half-om-half gehakt door rundergehakt of gebruik hamreepjes

Bronvermelding