Hamlap : Stufato di carne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 27-02-2014 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 600 g hamlappen
  • 300 g ui, grof gensipperd
  • 150 g bleekselderij, in stukjes
  • 150 g bospeen, in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • 1 takje rozemarijn, idem
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 4 tn knoflook, fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el basilicum, in reepjes

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze in 4 minuten aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui, bleekselderij en wortel 1 minuut in het bakvet. Schep de laurier, tijm en rozemarijn erdoor. Voeg de tomatenpuree toe en bak eveneens 1 minuut. Voeg de knoflook en wijn toe en verwarm nog 1 minuut. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de hamlappen afgedekt in 45 minuten gaar. Kook intussen de sugarsnaps in water met zout in 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel ze koud, zet apart. Voeg vlak voor het serveren de balsamicoazijn, sugarsnaps, basilicum, zout en peper toe. Serveer het vlees met verse pasta als tagliatelle of pappardelle.

Bronvermelding