Appeltaart met stroopwafel

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 60 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 08-08-2006 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram (basterd) suiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 5 appels
  • 1 beschuit of paneermeel
  • 15 gram (kristal) suiker
  • 1 eetlepel appel- of schenkstroop
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 5 stroopwafels

Bereiden

Boter in blokjes snijden, met suiker, bloem en ei samen kneden tot een mooi glad deeg. Iets plat drukken en 1 uur in de koelkast (afgedekt) zetten. Intussen het bakblik invetten en met bloem bestuiven. Appels schillen, in stukken snijden en met citroenrasp, stroop, suiker, kaneel en beschuitkruim mengen. Oven voorverwarmen op 180 graden. Het deeg uitrollen en met ongeveer de helft de bodem en de rand van het bakblik bedekken. Appelmassa erin scheppen. Met de rest van het deeg de bovenzijde bedekken. Rand goed aandrukken. Enkele gaatjes in de bovenzijde maken zodat de hete lucht kan ontsnappen. Met het overige deeg versieringen aanbrengen op de rand. De bovenkant van de taart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart bakken voor 35 minuten op 180 graden. Laat de taart tenminste 1 uur in de vorm afkoelen.

Bronvermelding