Gezonde pasta voor na het sporten

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Spaghetti
  • 2 Grote tomaten
  • 1 Rode paprika
  • 2 Uien
  • 1 Prei
  • 250 gram gehakt
  • 2 teentjes Knoflook
  • Paar blaadjes Basilicum
  • Paar blaadjes oregano
  • Paar blaadjes Peterselie
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • 2 blikjes kleine tomatenpuree
  • Oude kaas (48+)
  • 1 Rode Spaanse peper (alleen als je het pittig wilt)

Bereiden

- Begin met het snijden van de uien, prei, rode paprika, tomaten. Het lekkerste vind ik om alles in blokjes te snijden. Maar je kunt het ook grof/groter snijden. - Zet de grote kookpan met flink hoeveelheid water op het vuur (ongeveer 2 liter water, de spaghetti nog niet toevoegen). - Zet de braadpan op het vuur. Vul de pan met een paar eetlepels olijfolie (2 à 3 eetlepels). - Doe het gehakt in de pan. Stamp/hak het gehakt wat uit elkaar met de spatel. - Gooi dan de uien bij het vlees in de pan en meng dit door elkaar. - Zet het vuur wat lager en voeg wat zout en peper toe aan het vlees en de uien. Laat dit even zachtjes door pruttelen. - Als het water in de grote kookpan kookt, kun je voorzichtig de pasta eraan toevoegen. Probeer het niet te breken maar zet de pasta in het water. Zo krijg je lange pasta slierten en kan ieder voor zich nog kiezen of ze het wel of niet de pasta kleiner snijden. Na een paar minuten wordt de pasta zacht door het kokend water en kun je alle pasta onder dompelen in de kookpan. - Als alle pasta in het water van de pan zit, voeg je er een paar eetlepels olijfolie aan toe en ongeveer 20 gram zout. Meng dat door het water. En roer tijdens het koken om de paar minuten door het water van de kookpan. - De pasta moet ongeveer 10 minuten koken. Maar proef na een paar minuten of je de pasta al zacht genoeg vindt. Zo niet, dan laat je het nog even doorkoken en anders kun je de pasta afgieten. LET OP: op het moment dat je de pasta gaat afgieten moet de saus klaar zijn. Dus doe dit pas op het laatst. - Maak terwijl de pasta kookt de saus af. Voeg (in deze volgorde) de knoflook, de prei, de paprika en tenslotte ook de tomaten toe. Iedere keer als je groente toevoegt aan de braadpan, moet je het eerst even door de rest van de saus husselen voordat je de rest toevoegt. - Voeg de twee blikjes tomatenpuree toe. Roer dit goed door de rest van de saus. Voeg vervolgens ook de basilicum en de oregano toe. Laat de saus even zachtjes doorkoken. - Ondertussen is de pasta klaar. Giet de pan af in het vergiet. Laat de pasta even uitlekken in het vergiet. - Voeg als laatste de peterselie toe aan de pasta (dit kan niet eerder omdat peterselie snel zijn smaak kan verliezen tijdens het koken). - Zet het vuur van de pastasaus uit en doe de pasta terug in de lege kookpan. - Zet de twee pannen op tafel. Zo kan iedereen bepalen hoeveel saus er op de pasta wordt gedaan. Bovendien vindt de een het lekker om de pasta te snijden en de pasta saus er doorheen te husselen. De ander houdt meer van lange pasta slierten met weinig saus en/of saus er boven op. - Als de smaak te flauw is, kan er nog zout en peper naar smaak worden toegevoegd. Ook kan er oude kaas over de pasta heen worden geraspt. - Als je een pittige pasta wilt, kun je in dit recept na het toevoegen van de uien ook nog een klein gesneden Spaanse rode peper toevoegen (zonder de pitjes). Bon appetit!

Materialen

- Grote braadpan - Kookpan - Vergiet - Spatel - Snijplank - Keukenmesje - Rasp

Bronvermelding