Oortjespasta met romige ricotta en tomaat

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-10-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram oortjespasta (orecchiette)
  • 250 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl pastakookwater
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • scheutje olijfolie
  • 125 gram fijngesneden halfgedroogde tomaatjes

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom: de ricotta, de knoflook, het pastakookwater en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en giet een scheutje olijfolie bij de pasta en roer het ricottamengsel erdoor met de zongedroogde tomaatjes. Hou een deel van de tomaatjes apart voor de garnering. Schep de pasta op 4 borden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en geef er een groene salade bij. Tip: Deze pasta maak je extra zonnig en fris door wat citroenrasp aan de ricotta toe te voegen.

Bronvermelding