Pasticcio di Melanzane - Een auberginetaartje geserveerd met een kappertjes-peterseliesaus. Een geweldig gerecht voor een bijzondere gelegenheid. De taart en de zoutige kappertjessaus versmelten tot puur plezier

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 8 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • PASTICCIO
  • 3 aubergines, geschild, in blokjes van 5 mm
  • 200 gr scamorza-kaas, in blokjes van 5 mm
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl oregano (vers)
  • zout en peper naar smaak
  • KAPPERTJES-PETERSELIESAUS
  • 1 eetl kappertjes
  • 2 eetl (platte) peterselie
  • olijfolie extra vergine, om te bedekken

Bereiden

PASTICCIO Week de blokjes aubergine 10 minuten in koud water. Giet af, knijp uit en doe ze in een grote pan op hoog vuur. Verwarm de aubergines, onder af en toe roeren, tot zacht en bijna droog. Koel af tot kamertemperatuur. Schep om met de scamorza, eieren, Parmezaanse kaas, knoflook en oregano en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Beleg de bodem van een springvorm van 23 cm met bakpapier en vet licht in. Schep het mengsel in de vorm en verdeel het met een vork. Zet weg tot gebruik. KAPPERTJES-PETERSELIESAUS Was en spoel de kappertjes. Hak ze fijn met de peterselie, meng met de olijfolie in een kommetjes. Zet weg tot gebruik. OM TE SERVEREN Bak de pasticcio een half uur voor het serveren 25 minuten af in een oven van 180 graden C / gasstand 4. Haal uit de vorm en snijd in punten. Serveer meteen met 1 eetlepel kappertjes-peterseliesaus. TIP Serveer dit gerecht met een wortelpuree, bietensalade en een sliertje paprikasaus. (zie recepten in mijn Kookschrift).

Materialen

*scamorza-kaas: een vochtarme, stevige gedroogde mozzarella.

Bronvermelding