4 Maal Pasta met Super Sauzen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 06-05-2015 | 117 keer bewaard

Ingrediënten

  • pasta

Bereiden

Spaghetti alla Carbonara 500 gram spaghetti, 5 eieren, 1 dl creme fraiche, zout, 1 eetl. Olijfolie, 25 gram boter, 200 gram doorregen ontbijtspek (pancetta), 100 gram versgeraspte kaas (bijvoorkeur parmesaansen en pecorino romano half om half), peper. Klop de eieren los met de creme fraiche en een mespunt zout. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Bak het in blokjes gesneden ontbijtspek uit tot het spek doorschijnend is. Kook de pasta beetgaar. Schep de spaghetti door het spek en schep er van het vuur het eiermengsel door. Snel goed doorroeren. Serveren met de peper en kaas. -- Scrigno 500 gram dunne groene pasta, tomatensaus, 200 gram creme fraiche, 150 gram versgeraspte parmesaanse kaas, 6 plakken rauwe ham, 300 gram mozzarella Roer de creme fraiche en een flinke eetlepel kaas door de tomatensaus (iets van de saus apart houden). Kook de pasta de halve kooktijd. Vermeng met de saus en doe in ovenkommen of overnschaal. Bedek met stukjes ham, mozzarella, restje tomatensaus en geraspte kaas. Zet 20 minuten in oven op 220 graden. -- Pasta al Forno con Asparagi 400 gram penne, 1 kilo groene asperges, 120 gram boter, kippebouillon, zout en peper, 300 gram ricotta of andere verse kaas, 1 eetlepel olijfolie, 125 gram versgeraspte parmesaanse kaas, 3 eieren Snijdt de asperges zonder de uiteinden in stukjes. Stoof ze in 20 minuten in 40 gram boter. Voeg af en toe scheutje bouillon toe. Voeg peper en zout toe. Meng ondertussen de ricotta en de olie. Kook de pasta de helft van de aangegeven tijd. Schep de boter en de geraspte kaas door de pasta. Leg dan in een ovenschaal laagjes van pasta, asperges, pasta ricotta en sluit af met pasta. Klop de eieren met de resterende kaas en schenk dit mengsel erover. Maal er wat peper over. Zet de schaal 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. --- Spaghetti con salsa di spinaci 500 gram spaghetti, 800 gram verse (als mogelijk wilde) spinazie, 60 gram boter, 60 gram bloem, 0,5 del melk (of vervang de laatste drie ingredienten door bechamelsaus uit een pakje), zout en versgemalen peper, nootmuskaat, 40 gram parmesaanse kaas. Houd een handje spinazie apart en laat de rest slinken met een deksel op de pan. Laat de spinazie goed uitlekken en vang het kooknat op. Maak een bechamelsaus en roer het kooknat erdoor. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Kook de pasta en meng er vervolgens met de saus, de fijngehakte gekookte en de fijngehakte rauwe spinazie. Geef er desgewenst versgeraspte parmesaanse kaas bij.

Bronvermelding