Menu
Verse tomaten paprikasoep
Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Fusion.
Bereiding: 20 minuten,
Laatst aangepast: 24-05-2013 | 11 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 2 grote paprika's (geel of rood)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 theel gedroogde dille
- 1 theel paprikapoeder
- 1 theel kerriepoeder
- 1 eetl olie
- 2 eetl fijngehakt bieslook
Bereiden
Was de tomaten.
Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze in grove stukken.
Verhit de olie in een pan.
Bak de ui en de knoflook ca. 2 min.
Snijd de tomaten in vieren en bak ze ca. 2 min. mee.
Doe de paprika's erbij en bak ze ook even mee.
Giet er zoveel water op dat de groenten net onder staan.
Doe de bouillontabletten erbij en breng de soep aan de kook.
Laat ca. 10 min. koken.
Pureer de soep met de staafmixer.
Breng de soep op smaak met de kruiden.
Voeg vlak voor het opdienen de bieslook toe aan de soep.
Bronvermelding
Lekker Tafelen