Menu
Istrische maaltijdsoep met kievitsbonen
Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Wachten: 480 minuten, Bereiding: 105 minuten,
Laatst aangepast: 15-03-2013 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 500 gr gedroogde kievitsbonen
- 300 gr chorizoworst, in plakjes
- 1 winterpeen, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 2 grote aardappelen, in blokjes
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 100 gr maiskorrels
- 1 rood pepertje
- versgemalen peper
- zout
- 1-2 el olijfolie extra vierge
- 0,5 bos platte peterselie, grof gesneden
Bereiden
Week de bonen 8 uur in koud water, laat ze uitlekken en kook ze in ruim water met zout 30 min. Voeg dan de worst, de wortel, de tomaat, de aardappel, de knoflook, de mais en de rode peper toe. Laat alles op laag vuur nog 1 uur koken totdat de bonen zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie en bestrooi met de peterselie.
Bronvermelding
Margriet 40-12