Tomatentaartje met parmaham en ricotta

Hartige Taarten, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 03-04-2013 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 75 gram parmaham
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel tijmblaadjes (vers)
  • 2 rol bladerdeeg
  • vers gemalen peper

Bereiden

Over voorverwarmen op 200 C. Parmaham in stukjes snijden. In kom doen: ricotta, parmaham, zout en ruim versgemalen peper. Meng in andere kom: kerstomaatjes (gehalveerd), peterselie, tijmblaadjes, zout en versgemalen peper. Snijd uit 2 rollen bladerdeeg (koeling Backini) 4 cirkels van 16cm. Bekleed hiermee de ingevette taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de deegbodem met de gemalen parmezaanse kaas en verdeel het ricottamengsel er over. Beleg met de kerstomaatjes. Vouw overhangend deeg terug over de vulling. Bak de taarjes in 35 a 40min gaar en lichtbruin. Lekker met (rode) Mâcon Blason de Bourgogne (Gall&Gall).

Materialen

4 taartvormpjes van 10cm doorsnee

Bronvermelding