Kwarktaart met mandarijn

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2011 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 0,25 liter slagroom
  • 1 blikje (klein) hele mandarijnpartjes
  • 500 gram kwark
  • 1 pak lange vingers

Bereiden

Mandarijntjes uit laten lekken, sap bewaren. Gelatine in koud water weken. Slagroom stijf kloppen, daarbij de kwark, vanillesuiker en suiker doen. Mandarijnensap warm maken en geweekte gelatine erdoor doen. Daarna het slagroom/kwark/suikermengsel erbij doen. 12 partjes mandarijn apart leggen, de rest door het mengsel mixen. Bodem van de springvorm bedekken met bakpapier, zijkanten invetten. Lange vingers op de bodem leggen, hierop het mengsel storten. Mandarijnpartjes erover verdelen en taart 3 uur in de koelkast zetten.

Materialen

Springvorm doorsnede 24 cm

Bronvermelding