Krentenbrood van oliebollenmix

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollen

Bereiden

1 pak Koopmans Oliebollen 300 ml handwarm water 350 g krenten en/of rozijnen 1Was de krenten en/of rozijnen. 2Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water. 3Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. 4Doe de Oliebollenmix (Let op: geen Gemak in 'n Pak Oliebollen) in de kom en voeg het water toe. 5Kneed het geheel tot een soepel deeg. 6Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. 7Kneed de krenten en/of rozijnen door het deeg. 8Vet de bakvorm in. 9Vorm het deeg tot een rol en laat het in de bakvorm, afgedekt met plastic, nog 30 minuten narijzen. 10Plaats intussen een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor. 11Bak het krentenbrood gaar en bruin. 12Bestrijk het krentenbrood na het bakken met water.

Materialen

Mixer met deeghaken Brood- of cakevorm Oventemperatuur Elektrische oven: 200 °C Heteluchtoven: 180 °C Gasoven: stand 4-5

Bronvermelding