Cappuccino kaneel en hazelnotentaart

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel cacao
  • 1 kuipje Philadelphia naturel
  • 200 gram tarwebiscuits
  • 75 gram roomboter
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 zakjes klopfix ( a 8 gram)
  • 3 dl slagroom
  • 5 eetlepels espressokoffie
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram geroosterde hazelnoten

Bereiden

Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Klop de philadelphia, yoghurt,basterdesuiker, vanillesuiker en de kaneel tot een smeuige massa. Neem een derde deel van het philadelphiamengsel en meng hier 2,5 eetlepel oploskoffie doorheen. Maak de garde schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf. Neem ook hier een derde van en meng er de rest van de koffie doorheen. Spatel beide koffiemengsels door elkaar. Spatel ook beide witte megsels door elkaar. Verdeel de helft van het witte megsel gelijkmatig over de bodem. Schep het koffiemengsel hier in een spiraal bovenop. Verdeel er als laatste het witte mengsel op. Trek met een vork of sateprikker 1 a 2 cirkels door de vulling. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met de cacao en de grofgehakte hazelnoten.

Bronvermelding