Aardbeien in bladerdeeg

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 19-12-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Pakje Bladerdeeg (diepvries)
  • 1 Ei (losgeklopt)
  • 1 Bekertje Slagroom (opgeklopt) of een
  • Spuitbus slagroom
  • 1 Doosje Aardebeien in plakjes gesneden
  • Verse munt
  • Poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de plakjes bladerdeeg door midden. Leg ze op bakpapier op de bakplaat en bestrijk ze met ei. Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten af en laat afkoelen Snijd het bladerdeeg overdwars door midden . Beleg de onderste helft met slagroom , aardbeien, en reepjes fijngesneden munt. Leg het bovenste deel er boven op en bestrooi met poedersuiker . * Ook lekker als nagerecht met een bolletje ijs! * Gebruik zoveel bladerdeeg als je nodig hebt en pas eventueel de hoeveelheden aan. * Gebruik ipv aardbeien , perziken eventueel uit blik, bosvruchten of ander fruit naar smaak of seizoen.

Materialen

Bakpapier, kwastje

Bronvermelding