Menu
Bistecca diavola
Ingrediënten
- 2 El Olijfolie
- 4 St. Biefstukken á 200 g.
- 2 Tenen Knoflook, fijngesneden
- 1 Thl Venkelzaad
- 100 G. Zongedroogde tomatenpuree/ tapenade
- 1/2 Thl Chilivlokken
- 2 El Balsamicoazijn
- 125 Ml Droge rode wijn
- 125 Ml Runderfond (pot)
- Rucola, voor erbij
- Pasta
Bereiden
Voorbereiding:
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Leg hierin telkens twee biefstukken en schroei ze aan elke kant in 2min. dicht. Bestrooi ze met zout en peper, neem ze uit de pan en laat ze afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Kook ondertussen de pasta.
Zet de koekenpan op matig vuur en schep hierin de knoflook, het venkelzaad, de tomatenpuree of -tapenade en de chilivlokken 1 min. om.
Voeg de azijn, wijn en fond toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit mengsel op matig vuur in 2-3 min. inkoken.
Bereiding:
Snijd de biefstukken in plakjes, serveer met de rucola en de saus.