APPELFLAPPEN 'de lekkerste'

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • voor circa 30 appelflappen:
  • 6 goudrenetten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 ml melk
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • poedersuiker

Bereiden

Boor en schil de appels en snij deze in dikke plakken. Maak het beslag met de melk, zelfrijzend bakmeel, zout, ei en de zonnebloemolie. Haal de appelschijven door het beslag, laat ze even uitlekken en bak deze in de hete zonnebloemolie. Laat de appelflappen uitlekken op keukenrol papier. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker. voor een oliebollen recept kijk elders in dit kookschrift

Materialen

appelboor, schuimspaan, braadpan

Bronvermelding