(TIPS VOOR SOEP 2) -23 tips om je soep extra mooi op te pimpen

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • kaas

Bereiden

1 .Ster van room. Voor een mooi culinair effect kun je room gebruiken. Met een lepel laat je eerst een flinke bloeb in het midden van het bord glijden. Daarna maak je nog twee cirkels van room in het soepbord. Dan pak je een mes en vanuit de middelste pluk room trek je lijnen naar buiten. Op die manier vorm je een mooie ster. Staat vooral mooi op romige felgekleurde soepen zoals broccolisoep en tomatencremesoep. Ook mooi bij pompoensoep. 2.Garnalen. Je kunt Noordzee garnaaltjes als garnering voor je soep gebruiken, die kun je gewoon op de soep scheppen maar ook grotere garnalen zoals Noorse garnalen en scampi¿s zijn prima te gebruiken. Als een grote garnaal tot halverwege zou insnijden en je bakt hem even op dan krijg je een leuk effect, het zal een soort torentje worden. Staat heel mooi als je hem rechtop zet in een soepbord. Darmkanaal altijd verwijderen. 3.Waterkers. kun je prachtig gebruiken als garnering voor je soep. 4.Bieslook. Verse bieslook fijn knippen en over de soep strooien. Optisch is het vaak mooi om juist lange sprieten te gebruiken. Wat je zelf wil. 5.Basilicum. Vooral tomatensoep met Basilicum is heel populair maar ook in andere soepen misstaat basilicum niet als garnering 6.Lente-ui of bosui.Beide zijn heerlijk om je soep mee te garneren. Snij de stengels in dunne ringetjes en klaar ben je. 7Rode peper. Om je soep een beetje meer pit te geven kan je rode peper gebruiken als garnering. Wel eerst even de pitjes er uit halen. Het makkelijkste is om de peper in de lengte doormidden te snijden, dan de pitjes weghalen en dan in dunne ringetjes snijden. 8.Gehakte tijm of rozemarijn. 9.Crème fraiche. Het klinkt te simpel om waar te zijn maar een mooie klodder crème fraiche maakt je soep lekker romig en het staat nog leuk ook 10.Kaaskletskoppen. Geweldig lekker als garnering, 11.Stokbrood met gesmolten kaas. Dé klassieker voor uiensoep met een lekker kaaskorstje 12.Kleine blokjes paprika. Rood, groen geel welke kleur past mooi bij de soep die hebt gemaakt? 13.Amandelschaafsel. past heerlijk bij romige kippensoep of bij bijvoorbeeld broccolisoep 14.Tortilla chips. kan je perfect gebruiken bij bijvoorbeeld bruine bonensoep. Je kunt ze heel laten of in kleine stukjes breken. Wel direct serveren want de tortilla chips zal snel zacht worden. 15.Verse koriander. Pas wel op, de smaak is vrij overheersend en niet iedereen is er even dol op. Echt een garnering voor de liefhebbers. 16 Reepjes gerookte paling. Niet heel standaard maar wel heel erg lekker. Gaat goed samen met soepen met een milde smaak, het vormt een lekkere hartige tegenhanger. 17.Dungesneden preiringen. 18.Zongedroogde tomaatjes. Snij in dunne reepjes als garnering voor je soep 19. Bak chorizo in een koekenpan en garneer je soep ermee 20 Gefrituurde uitjes. Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de winkel maar kunt ze ook zelf maken. Je hebt nodig: 5 uien, 1 teentje knoflook, beetje zout, 4 a 5 eetlepels olie. De olie goed verhitten, zout aan de olie toevoegen. De uien en de knoflook bakken tot de uien bruin krokant zijn. Leg de uitjes daarna op keukenpapier om goed uit te lekken. Laat de uitjes goed uitdrogen en bewaar ze daarna in een goed afgesloten pot op een droge plek. Kijk ook eens bij de toko als daar bent, daar hebben ze vaak hele grote zakken gefrituurde uitjes voor weinig geld, dat is vaak veel voordeliger dan die kleine bakjes uit de supermarkt. 21.Parmezaanse kaas. Echt heel erg lekker: rasp een beetje verse Parmezaanse kaas over je soep. Goedkoper alternatief: koop een bus van die poederkaas, is ook lekker en mooi als garnering. 22.Kleine broccoli roosjes of bloemkool roosjes. Maak ze wel lekker klein, dan werkt het prima als garnering 23.Rozijntjes. Smaakt erg lekker bij bijvoorbeeld kerriesoep. De combinatie van pittig met zoet is heel verrassen

Materialen

Nog een tip voor gezinnen met kleinere kinderen: als je bijvoorbeeld op zaterdag soep maakt met brood als maaltijd, laat de kinderen dan zelf de garnering kiezen en over de soep doen. Wedden dat ze dan de hele kom soep lekker oppeuzelen?

Bronvermelding