(TIPS VOOR SOEP 1) 19 tips om je soep extra mooi op te pimpen

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-01-2021 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • peterselie

Bereiden

1.Peterselie. Peterselie smaakt vooral lekker bij groentesoep maar je kunt het in vrijwel iedere soep gebruiken. Wees niet te enthousiast met de hoeveelheden, peterselie heeft een vrij overheersende smaak peterselie is de meest traditionele manier om je soep te garneren 2.Soepballetjes. Voor veel mensen is soep niet compleet zonder soepballetjes 3.Croutons. Croutons kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt maar je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken. 4.Zoute stengels. Van bladerdeeg kun je zelf heel eenvoudig zoute stengels maken. Met een beetje extra kaas zijn ze ook heel erg lekker. 5.Knapperbolletjes. Te koop bij vrijwel iedere supermarkt. Lekker krokant. Serveer de knapperbolletjes apart van de soep, ze worden anders te snel week. Tip: als je geen croutons in huis hebt voor de salade kun je daar ook best wat knapperbolletjes doorheen doen. 6.Taugé. Taugé kun je prima gebruiken als garnering voor de soep. Staat vooral mooi op tomatensoep. Taugé kun je kopen in de supermarkt maar je kunt taugé ook zelf kweken met mungbonen. Om de taugé lekker knapperig te houden pas op het laatste moment toevoegen. 7.Geroosterde pijnboompitjes. De pitjes koop je bij de supermarkt en die doe je heel even in een droge koekenpan. Wel goed blijven schudden, ze branden vrij snel aan. Geroosterde pijnboompitjes met broccolisoep is een prima combinatie. 8.Dille. Dille smaakt vooral goed bij vis en schaaldieren. Zeker op een romige vissoep echt een aanrader 9.Reepjes gebakken ei. Bak een eitje in de koekenpan en snij het ei daarna in dunne reepjes. Smaakt prima bij Chinese tomatensoep en Chinese of oosterse kippensoep. 10.Hardgekookt ei. Kook een ei 9 minuten in water. Daarna pellen en in vieren snijden. Pas op het laatste moment toevoegen, een ei is nogal fragiel. 11.Verse pasta. Pasta is heerlijk in de soep, vooral als je een maaltijdsoep wil maken maar een paar slierten tagliatelle op de soep is ook heel mooi om te zien. Dit werkt vooral bij gebonden soepen. 12.Bladerdeeg figuurtjes. Met een uitsteekvorm (bijvoorbeeld sterretjes of hartjes) steek je figuurtjes uit het bladerdeeg. Leg ze op ovenpapier. Bestrijk de figuurtjes met een beetje ei. 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Leg de figuurtjes voorzichtig op de soep in de soepkom en serveer direct uit. 13.Zalmreepjes. Neem een plakje gerookte zalm en snij er flinterdunne reepjes van. Leg een paar reepjes zalm op de soep in de soepkom. 14.Hamreepjes. Haal lekkere ham (liefst flinterdun gesneden) en snij er dunne reepjes van. Garneer hiermee de soep. 15.Baconkruimels. Bak de plakjes bacon droog krokant in een koekenpan en laat de uitgebakken bacon even uitlekken op een keukenpapiertje. Daarna hak je bacon fijn. Strooi de verkruimelde bacon als garnering oven de soep. 16.Uitgebakken ontbijtspek repen. Koop in de supermarkt een pakje gerookt ontbijtspek (van die lange smalle repen) Bak de reepjes in de droge koekenpan op en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. Daarna diagonaal over de soepkom heen leggen als garnering voor zelfgemaakte soep. ontbijtspek 17.Uitgebakken spekjes. Uitgebakken spekjes smaken heerlijk in winterse soepen zoals bruine bonensoep en erwtensoep maar ook andere soepen zijn heerlijk met uitgebakken spekjes. Bak de spekjes knapperig in een koekenpan en schep op iedere soepkom een lepeltje uitgebakken spekjes. Lekker door de soep maar dus ook op de soep als garnering. 18.Kipfilet reepjes. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Marineer de kip met lekkere kruiden. Bak de kip op in een koekenpan en garneer de soep met pittige kipfilet reepjes. 19.Kipfilet broodbeleg. Kipfilet is niet alleen als broodbeleg, je kunt er ook prima soepen mee garneren. Snij de plakjes in dunne reepjes en drapeer de reepjes op de soep als garnering.

Materialen

Nog een tip voor gezinnen met kleinere kinderen: als je bijvoorbeeld op zaterdag soep maakt met brood als maaltijd, laat de kinderen dan zelf de garnering kiezen en over de soep doen. Wedden dat ze dan de hele kom soep lekker oppeuzelen?

Bronvermelding