1 '(AANRADER) Gegratineerde prei-camembert-gehakt ovenschotel. ERG LEKKER

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-12-2017 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

1 kg aardappels peper en zout 120 gr boter 2 1/4 dl creme fraiche 4 grote preien, in grove ringen 500 gr rundergehakt nootmuskaat 2-3 eetl olijfolie 250 gr boeren camembert mespuntje tijm mespuntje rozemarijn 2 eetl paneermeel 1-2 eetl boter ovenschaal, ingevet, groot en rechthoekig Aardappels koken en pureren 25 gr boter en 6 eetl creme fraiche door puree roeren 75 gr boter smelten en prei erdoor smelten Prei in 10 - 15 min al omscheppend, zachtjes gaar smoren Gehakt mengen met peper, zout en nootmuskaat Olie verhitten Gehakt ca 5 min rul bakken Gehakt in ovenschaal scheppen en prei erover verdelen Plakken camembert op prei leggen en rest van creme fraiche over camembert verdelen Tijm, rozemarijn,peper en zout over gerecht strooien Aardappelpuree over gerecht verdelen en afgedekt koel bewaren Oven voorverwarmen op 200 gr Paneermeel over schaal strooien en 20 gr boter erop leggen, klontjes Ca 30 a 40 min in midden van ovenlichtbruin laten worden Eventueel halverwege afdekken met alu-folie, als het te bruin dreigt te worden

Bronvermelding