Ayam masak mosterd

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 15-10-2012 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten, in stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetl sambal oelek
  • 1 eetl grove mosterd
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 150 gram peultjes
  • 6 eetl plantaardige olie
  • zout
  • 2 theel suiker

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de kip aan beide kanten bruin. Schep de kip uit de pan. Giet de olie, op 2 eetl. na uit de pan, fruit hierin de uien en knoflook glazig, doe de sambal en de tomaten erbij en roerbak ca. 2 min. Schep de kip erbij en voeg 2 dl heet water, de mosterd, suiker en zout toe. Breng aan de kook en laat de kip op halfhoog vuur in 35 min. gaar worden; keer de stukken af en toe. Doe de peultjes erbij, schep om en serveer met witte rijst.

Bronvermelding