1 Ouderwets lekker mals gestoofd kippetje met een heerlijke smaak in het pannetje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-11-2017 | 39 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades 125 gram blokjes gerookte spek 2 uien (in halve ringen) 2 flinke wortels (in partjes) 1 klein blikje tomatenpuree 2 stengels bleekselderij (gesneden) 40 gr boter olijfolie 3 dl rode wijn 3 dl kippenbouillon 2 teentjes knoflook (fijn) 2 tl tijm Zeezout Zwarte peper uit je molen Hulpmiddelen Grote pan met deksel of slowcooker Bereidingswijze Neem de kip en snij die in 8 flinke stukken of laat dat doen. Smeer de delen (of hele kip) in met peper, zout en de gedroogde tijm. Neem een leuke pan, doe de boter er in met een flinke scheut olijfolie en bak eerst de spekjes even uit en neem ze terug. Bak nu in hetzelfde braadvet de kip of de kipdelen rondom bruin. Terugnemen en dan de uien, knoflook, wortels en bleekselderij 5 minuten aanbraden. Doe nu de wijn en de kippenbouillon in de pan en breng langzaam aan de kook. Doe nu de kip en het spek terug en laat langzaam een uurtje stoven totdat de kip gaar is, smullen maar weer. Serveertips Lekker met gekookte kriel, gebakken aardappels of friet.

Bronvermelding