Aardappeltjes provencale

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-08-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gedroogde provinciale kruiden
  • 1 pondje kriel, aardappelen, 500 gram , of voorgekookt
  • 1 pakje ambachtelijk ger ontbijtspek in lengte geahlveerd
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. kook de ongeschilde krieltjes 10 minuten in water met zout. Bestrijk het spek met de olie en bestrooi met de kruiden. Giet de krieltjes af en laat ze iets afkoelen. Rol elk krieltjes in een plakje spek. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal met de vouw naar beneden. Bak in circa 15 minuten knapperig en gaar.

Materialen

ovenschaal ingevet

Bronvermelding