Menu
Gevulde paprika's met champignons en courgette
Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,
Laatst aangepast: 21-08-2012 | 3 keer bewaard
Ingrediënten
- 10 cl. tomatencoulis
- 2 st. gele of rode paprika
- 3 champignons
- 1 teen knoflook
- 1 courgette van ca. 7 cm.
- 3 cl. olijfolie
- 1 dessertlepel pesto
- 1 el geraspte kaas
- 4 zwarte olijven
- 1 kruiden bouillonblokje
- tabasco
Bereiden
Snijd de boven kant van de paprika¿s er af en verwijderen daarna met je hand of met een mes de zaden en de zaadlijsten. Als je dit hebt gedaan voor verwarm je de oven alvast naar 200 graden Celsius. Snijd de courgette, knoflook, olijven en de champignons in goede kleine stukjes.
Pak nu een pan en verhit hierin de olijfolie, en voeg daarna de groenten toe aan de pan en bak dit voor enkele minuten. Voeg daarna de tomaten coulis, pesto, geraspte kaas, kruiden bouillon blokje en wat druppels tabasco toe aan de pan. Met de tabasco kan je experimenteren het is net hoe heet je het wilt hebben. Roer deze ingrediënten goed door elkaar en laat dit ongeveer voor 10 minuten sudderen.
Als de 10 minuten om zijn vul je de paprika¿s met het mengsel, voor de sier kan je ook het paprika kapje er weer opzetten. Plaats de gevulde paprika¿s nu in een oven schaal, en stop deze schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goed gaar zijn. Mochten de paprika¿s niet goed recht op blijven staan, kan je ook een klein stukje van de onder kant van de paprika afsnijden.
Bronvermelding
gevuldepaprika.nl